Projectfinanciering

Artisan, business manager, projectmanager, ondernemers, bent u op zoek naar financiering voor uw project?
Handelsfondsen, muren, treasury, aandeleninkoop, werken…
Om te groeien, moet een bedrijf vaak vertrouwen op externe financiering. Banken of crowdfunding, « Legal Finance » kan u deze financiering geven.

Wij zijn op zoek naar ondernemers, bedrijfsleiders, projectmanagers op gebieden zoals: grote vastgoedprojecten (5-sterrenhotel, supermarkt, administratieve blokken, sportveld, universiteiten, scholen, ziekenhuizen, enz.), hernieuwbare energie, industrieën, olie, landbouw, logistiek vervoer, gezondheid of andere projecten voorgesteld door de ondernemer.

Niet alle ondernemers hebben een persoonlijke bijdrage om te investeren in hun professionele project. Het starten van een startproject voor een bedrijf brengt echter onvermijdelijk kosten met zich mee. Om dit aan te pakken, moet de ondernemer vaak een periode van fondsenwerving doormaken.

Hoe financiert u uw professionele project? LFG presenteert u de verschillende soorten financiering en de steun die er zijn om een professioneel project te financieren.

Hoe financier ik een professioneel project?
De financiering van een professioneel project mag niet gebaseerd zijn op één enkele financieringsbron. Om een project coherent te laten zijn, is het belangrijk om erin te slagen verschillende soorten middelen te combineren.

Om een professioneel project te financieren, moet de ondernemer eerst vertrouwen op zijn eigen vermogen, en als dat niet genoeg is, kan hij zich wenden tot externe financieringsbronnen.

1- Het eigen vermogen van de ondernemer

De primaire financieringsbron voor een professioneel project is altijd gebaseerd op de persoonlijke bijdragen van de ondernemer, d.w.z. op de persoonlijke besparingen die hij in zijn bedrijf wil investeren. Natuurlijk, hoe meer zakenpartners betrokken zijn bij het project, hoe groter de initiële bijdrage.

Soms wil de entourage van de ondernemer het project een duwtje in de weg geven in de vorm van een donatie of een lening. De opgehaalde bedragen, aangeduid als « love money » helpen om de bijdrage van de ondernemer te versterken.

 

2- Het zoeken naar externe financiering

Wanneer het eigen vermogen niet toereikend is om de kosten te dekken die nodig zijn om het project te starten, kan de ondernemer zich wenden tot:

  • Een bank: Bank lening (of professionele lening) is een van de meest gewilde methoden van financiering als het gaat om de lancering van een professioneel project. Hierdoor kan de aannemer snel beschikken over het benodigde geld om zijn project te bouwen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van bankleningen nooit gratis is: bij elke terugbetalingstermijn moet de ondernemer rente betalen over leningen.
  • Een set van contribuanten: crowdfunding, vaak aangeduid als crowdfunding, is een financieringsmethode die de ondernemer in staat stelt om een deel van zijn professionele project te laten financieren door particulieren of bedrijven die geïnteresseerd zijn in zijn project. Crowdfunding kan de vorm aannemen van een gift, met of zonder tegenprestatie, of een gratis of betaalde lening.

Financiering krijgen voor zijn project: de stappen.

Stap 1. Stel een businessplan op: voordat hij op zoek gaat naar financiering, moet de ondernemer zijn project ontwikkelen. Hiervoor gaat er niets boven het bouwen van een compleet en samenhangend businessplan. Dit document maakt het mogelijk het project af te vlakken, zodat het kan worden gepresenteerd aan potentiële investeerders. Bij het opstellen van dit document moet de projecteigenaar zo overtuigend mogelijk zijn om beleggers gerust te stellen van de interesse en winstgevendheid van zijn project.

Stap 2. Opstellen van het financieringsplan: Door het opstellen van dit financieel document zal de ondernemer alle financieringsbronnen identificeren waarop hij kan vertrouwen. Door dit document op te stellen, zal hij beslissen op welke soorten financiering zijn project zal worden gebaseerd. Het financieringsplan stelt hem ook in staat om de levensvatbaarheid van zijn bedrijf te waarborgen.

Analysegrafieken en statistieken

  • Company
  • Competitors