Persoonlijke Lening

Persoonlijke lening, hoe werkt het?

Persoonlijke leningen zijn consumentenleningen zonder bewijs van gebruik, in constante maandelijkse betalingen. U hoeft over het algemeen niet uit te leggen aan de lening agentschap waarom je krediet nodig hebt. Met dit vastrentende krediet zijn alleen basisbewijsstukken vereist (identiteit, inkomen, huis, bankgegevens, enz.).

Als gevolg hiervan kan een persoonlijke lening, net als bij doorlopend krediet, alle soorten onroerend goed of voordeel financieren, mits u voldoet aan de grenzen van de Consumentencode (zie hieronder).

Met de persoonlijke lening, geen noodzaak om uw verzoek te rechtvaardigen … Echter, u kan worden gevraagd om vouchers door sommige instellingen als het bedrag van de persoonlijke lening aanzienlijk is.

Vanwege het vrije gebruik van persoonlijke leningen is de bankorganisatie van de kredietgever van mening dat het toewijzen van dit soort krediet risicovoller is dan het toekennen van een toegewezen krediet, waarvoor de toegewezen lening is gekoppeld aan een gebruik dat in het contract is gespecificeerd. Dat is de reden waarom de persoonlijke lening tarief dat u krijgen is vaak hoger dan het tarief van een toegewezen krediet.

Hoeveel kan ik lenen met een persoonlijke lening?

Zoals bij elke consumentenlening is het bedrag van een persoonlijke lening minimaal 200 euro. Sinds de invoering van de Lagardewet in 2010 zijn ook persoonlijke leningen zonder gebruiksbewijs beperkt tot meer dan 75.000 euro (21.500 euro vóór 2010).
De kredietgever moet natuurlijk worden goedgekeurd door de Bank van Frankrijk.

Wat is de wettelijke duur van de persoonlijke lening?

Het maken van een persoonlijke lening wordt geregeld door de Consumer Code. Dus, in termen van de looptijd van de lening, moet je lenen voor ten minste 3 maanden. De code voorziet echter niet in een maximale duur. Dit varieert afhankelijk van de kredietverstrekkers, maar het is meestal niet meer dan 84 maanden (7 maanden).

Wat als ik het voordeel niet krijg?

Terugbetaling van uw persoonlijke lening begint op de datum van het aanbod.
Aangezien de lening niet is gekoppeld aan een woning of dienst, zult u absoluut moeten terugbetalen, zelfs als:

  • De eigenschap is niet geleverd op de geplande datum of als deze defect is (bijvoorbeeld computerapparatuur die niet werkt);
  • of als de dienst niet goed werd gedaan, of helemaal niet (werk dat slordig was bijvoorbeeld).

Kan ik mijn lening vooraf betalen?

Het is heel goed mogelijk om een vooruitbetaling van uw persoonlijke lening aan te vragen.

In het kredietcontract moeten de voorwaarden worden vermeld, met name de methode voor de berekening van de vooruitbetalingsvergoeding.

U betaalt geen vergoeding vooraf voor bedragen van minder dan € 10.000. Voor bedragen boven dit bedrag variëren de kosten tussen 0,5% en 1% van het bedrag van het krediet.

 

Is het mogelijk om de deadline uit te stellen?

Als u moeite hebt met het terugbetalen van uw lening, kan de geldschieter u een uitstel van looptijd, meestal tot twee keer per jaar. Het uitstel stelt u in staat om de terugbetaling van uw lening op te schorten tot een latere datum. De voorwaarden moeten worden vastgelegd in de leningsovereenkomst.

Houd er rekening mee dat de duur van het krediet langer is en de totale kosten van kredietverhogingen in het geval van uitstel.

 

 

 

Analysegrafieken en statistieken

  • Company
  • Competitors